Dit is de CORE van Destiny

commitment

Voor 100% op me kunnen rekenen, yes!

Commitment

leiderschap

Ervoor gaan, van start tot finish.

Ownership

respect

Respect voor ieders ritme, waarden en talenten.

Respect

empowerment

Groeien door te leren van elkaar, as it should be!

Empowerment

CORE als drijvende kracht achter de challenger Destiny

Een typische telecomleverancier? Neen, dat zijn we niet. Als sterk groeiende challenger dagen de we de cloud telecom-markt net uit. Op onze lauweren rusten, zit namenlijk niet in ons DNA. We waarderen wat goed is en stoppen niet bij ‘goed genoeg’. We gaan liever een stapje verder. Onze stakeholders krijgen immers pas echt toegevoegde waarde als we onze kernkwaliteiten continu ontwikkelen.

Een duurzame organisatie-ontwikkeling betekent voor ons: groeien op een gezonde manier en evolueren naar een mature organisatie waarin mensen, processen en systemen optimaal op elkaar afgestemd zijn.

Met CORE als kloppend hart van onze strategie pakken we onze zaken bewust duurzaam en respectvol anders aan – zowel binnen ons bedrijf als naar onze klanten, partners en leveranciers… as it should be!

CORE: het goede voorbeeld door ons management

Daan de Wever

Daan de Wever CEO en stichter

Volg je dromen – Dat is voor mij de ultieme empowerment: je dromen nastreven en je eigen leven leiden. Zelf heb ik dat ook altijd gedaan, en ik moedig mensen in ons bedrijf aan om hetzelfde te doen. Zodat ze ook binnen Destiny hun eigen dromen kunnen waarmaken.

Samuel de Wever

Samuel de Wever Chief Technology Officer en stichter

Iedereen chef – Als oprichter van Destiny nam ik in het begin heel veel op mijn schouders. Vandaar mijn bijnaam: ‘onze Chef’. Met een sterk groeiend engineering team vind ik het belangrijk om ieder teamlid te empoweren en hun ownership aan te wakkeren. Zo geef ik de Chef-fakkel door en verspreidt onze CORE zich als een lopend vuurtje.

Joachim Lauwers

Joachim Lauwers Managing Director BE

Blijf lachen – Het is niet altijd makkelijk om aan een ongelooflijke snelheid en met zoveel verschillende karakters op een positieve manier samen te werken. Respect hebben voor ieders werk en positief blijven – zelfs op een mindere dag – is voor mij de sleutel tot succes binnen ons groeibedrijf.

Dominique Vercammen

Dominique Vercammen Chief Financial Officer

Geen woorden maar daden – Het General & Administration-team ondersteunt het ganse bedrijf. Daarom zijn commitment en toewijding cruciaal: ze zijn de sleutels tot het succes van de andere departementen. Door onze verantwoordelijkheden op te nemen, zorgen wij ervoor dat ieder teamlid het verschil maakt, en daar wint iedereen bij!

Christophe Reynaert

Christophe Reynaert Director Security

Doe het gewoon – Neem het ownership wanneer je het moet nemen. Twijfel niet aan jezelf, maar geef jezelf de empowerment om – elke dag opnieuw – de zaken aan te pakken.

Kay Reijnen

Kay Reijnen CDO

Als oprichter van Motto (NL), steek ik graag veel energie in het ondernemen. Met diezelfde commitment en energie bouw ik nu het Destiny-verhaal verder mee uit … as it should be!